HANKO 150 VUOTTA VALOKUVAKILPAILU

Hangon kaupunki ja Hanko Fotofestival ry järjestävät valokuvakilpailun aiheena Hanko 150 vuotta. Etsimme kuvia Hangosta, sen tapahtumista, luonnosta, rakennuksista, maisemista, auringonlaskuista, julkisten rakennusten interiööreistä, reportaasikuvia, taidekuvia, perhekuvia, aivan kaikenlaisia kuvia, kunhan ne kertovat jotain Hangosta ja hankolaisista. Kuvat voivat olla otettu milloin vain, eli uusia tai vanhoja. Haluamme kerätä kuvia, jotka yhdessä kertovat Hangon 150-vuotista tarinaa uudella tavalla, täällä asuvien, asuneiden ja vierailleiden ihmisten näkökulmasta.

Kilpailumme ei ole ”kilpailu” siinä mielessä, että etsisimme parasta ja teknisesti hienointa kuvaa, vaan haluamme löytää kuvia siitä, miten ihmiset näkevät ja kokevat Hangon. Jos kuvia saadaan riittävästi, voidaan niistä järjestää näyttely. Kilpailussa kuitenkin palkitaan viisi kuvaajaa 150 euron palkinnolla.

Muutamia ehtoja kuville kuitenkin on:

  • Kuvaajan nimi on oltava tiedossa. Jos et ole kuvaaja, vaan esim. perinyt ne vanhemmiltasi tai isovanhemmiltasi, heidän nimensä on liitettävä kuvan mukaan. ÄLÄ lähetä tuntemattoman kuvaajan kuvia, niille oikea paikka on Hangon museo. Järjestäjät eivät ota vastuuta osallistujan mahdollisesti rikkoessa tekijänoikeuksia. 
  • Kuvanottopaikka ja/tai tapahtuman paikka ja aika on hyvä olla kuvan tiedoissa, jos mahdollista.
  • Kuvat toimitetaan ensisijaisesti sähköpostilla tiedostona osoitteeseen: hankofototavling@gmail.com  Otsikoi sähköpostiviesti: Hanko150vuotta. Jos sinulla on kuvia, mutta ei mahdollisuutta skannata niitä, ota yhteys edellä olevaan sähköpostiin.
  • Nimeä kuva mahdollisella nimellä (Kesän riemua tms) ja omalla nimelläsi. Tarpeen vaatiessa järjestysnumerolla.
  • Kuvien määrällä ei ole rajoitusta, mutta maltti on valttia
  • Kilpailuun osallistuessaan kilpailija luovuttaa Hangon kaupungille oikeuden julkaista kuvat kilpailutiedottamisen yhteydessä. Kuvaajien kanssa sovitaan erikseen kuvien lunastusehdoista ja kuvien käyttämisestä muissa käyttötarkoituksissa.
  • Kuvat arkistoidaan Hangon museoon.
  • Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.
  • Kilpailu on avoin kaikille.

Kuvia voi lähettää 10.1.2024 – 11.11.2024 välisenä aikana. Kilpailun tulos julkaistaan kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12.2024.

Hanko 150 vuotta valokuvakilpailu