Tiina Puputti

Tiina Puputti

Valokuvakouluttaja, valokuvaaja, tietokirjailija. (KM, SAVM, VAT, VEAT)

Intohimosta valokuvaukseen Tiina Puputti kuvaa, kouluttaa ja kirjoittaa. Innostu, inspiroidu ja ilmaise on hänen kantava teemansa käytännönläheisissä valokuvakoulutuksissa. 

Tiina Puputti toimii tällä hetkellä itsenäisenä ammatinharjoittajana valokuvausalalla. Hän kouluttaa eri oppilaitoksissa, yrityksissä ja yhteisöissä valokuvan ymmärrystä ja kuvaustaitoja kaipaavia ihmisiä aina harrastajista kuvaa työssään tarvitseviin ja ammattilaisiin asti.

Koulutustyön ohella hän tekee markkinointi- ja viestintäkuvauksia asiakastoimeksiantoina.

[ngg src=”galleries” ids=”19″ display=”basic_slideshow” show_thumbnail_link=”0″]

Peruskoulutukseltaan Tiina on kasvatustieteen maisteri luokanopettajan koulutusohjelmasta. Opintojen jälkeen hän työskenteli ammattikuvaajia kouluttavassa Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy:ssä ensin koulutussuunnittelijana ja myöhemmin rehtorina ja pääkouluttajana. Lisäksi hän on suorittanut Valokuvaajan ammattitutkinnon VAT (2004), yrittäjän ammattitutkinnon (2011) ja valokuvaajan erikoisammattitutkinnon VEAT (2012). Syksyllä 2015 Suomen Ammattivalokuvaajat ry myönsi hänelle liiton korkeimman arvonimen, Mestariarvon (SAVM). 

Docendo on julkaissut kaksi Tiinan kirjoittamaa kirja: Valo ja valaisu – Henkilökuvaus studiossa ja miljöössä (2012) ja POSE – Mallin asento ja ohjaaminen henkilökuvauksessa (2015). Lisäksi Tiina on kääntänyt kirjan: Etsimessä: Valaisu (2012).  

Tiina oli mukana syksyllä 2018 tekemässä Fotarit –ohjelmaa. Hän vastasi ohjelmassa valokuvauksen opetuksen sisällöstä, käsikirjoitti ne ja omat juonto-osuutensa. Fotarit on YLE:n tuottama hyvän fiiliksen valokuvausohjelma, joka innostaa ja opettaa ottamaan  parempia valokuvia puhelimella. Fotareissa neljä nuorta opiskelee valokuvausta yhdessä valokuvauksen ammattilaisen Tiina Puputin kanssa.  

Fotarit on katsottavissa YLE Areenassa: https://areena.yle.fi/1-4468925