Mikael Rantalainen

Mikael Rantalainen
Mikael Rantalainen

Mikael Rantalainen on helsinkiläinen ammattivalokuvaaja. Mikael aloitti valokuvauksen harrastuksena 1980-luvun loppupuolella, ja vuodesta 2012 lähtien hän on toiminut päätoimisena valokuvaajana ja valokuvauskouluttajana. 

Mikaelin intohimona on maisemavalokuvaus. Hän kuvaa mielellään Helsingissä sillä lähialueilla pääsee kuvaamaan nopeasti silloin kun säätila ja valo ovat parhaat mahdolliset. Mikaelin mielestä mieleenpainuvimmat maisemakuvat saakin otettua silloin kun maisemaa täydentää joku hetkellinen sääilmiö, esim. dramaattiset pilvet, ukkonen, sumu tai merisavu.

Talvella lumi ja jää tarjoavat usein myös hetkellisiä maisemia, joita on mahdollista tallentaa kameralla joskus vain muutamien tuntien aikana. 

[ngg src=”galleries” ids=”21″ display=”basic_slideshow” show_thumbnail_link=”0″]

Mikael kuvaa myös mielellään yömaisemia: sinistä hetkeä, kuuta, tähtiä ja valaisevia yöpilviä. Sininen hetki onkin hänen suosikkiajankohtansa kuvata urbaaneja maisemia. 

Vuonna 2016 Mikael voitti Vuoden Luontokuva -kilpailun Maisemat- sarjan Kaivopuistosta kuvaamallaan ”Osuma”-kuvalla missä salama näyttää iskevän Suomenlinnan kirkkoon.  

Mikael opettaa maisemavalokuvausta ja kuvankäsittelyä omilla kursseillaan ja eri yhteistyökumppaneiden kanssa järjestetyillä kursseilla. Pääosa kursseista on Helsingissä, mutta kursseja on tarjolla myös mm. Kuusamossa ja Virossa.  

Maisemien lisäksi Mikael kuvaa tapahtumia. Kaikessa hänen kuvauksessaan on yhteisenä tekijänä oikean hetken vangitseminen, olkoon kameran edessä sitten maisema tai vauhdikas tapahtuma.