Fototävlingen 2017

Fototävlingen 2017

 

 


Hederspris

1. Annika Junnonaho

 

2. Marko Nevanperä

 

3. Pertti Vartiainen

 


Press release på finska

Ihminen rannalla -valokuvauskisan Hangossa voitti – ei merikuva – vaan järvikuva

2. syyskuuta 2017 – Hanko. Yleensä olemme tottuneet näkemään Hankoon liittyviä kuvia hiekkarannoilta ja meren ääreltä. Hangossa nyt viidennen kerran järjestettävä Fotofestivaali on kansallisen tason tapahtuma ja kilpailuun oli pyydetty kuvia, jotka esittäisivät ihmistä rannalla ja siksi vuoden 2017 parhaana valokuvana palkittiinkin tunnelmallinen kuva, joka olikin otettu järven rannalla.

Voittajakuva on Laila Suortin ottama nuotiokuva järven rannalta. ”Tästä kuvasta voi elävästi aistia savun tuoksun, leiritulen ja jopa hyttyset”, palkintoraati totesi. Kuva on teknisesti erittäin korkeatasoinen ja siinä on hyvä tunnelma, hyvä fiilis.

Kilpailussa toiseksi valittiin puolestaan hyvin hankolainen näkymä, kuva nimeltään ”Bengtskär”, joka on otettu nimensä mukaisesti tunnetun majakkasaaren kallioilla. Kuvan on ottanut Jonathan Söderling. ”Kuvaajalla on selvästi ollut visio millaisen yökuvan kuvan hän haluaa ottaa ja toteutus on vision mukainen” raati totesi.

Kolmantena kuvana arvosteluraati halusi palkita kuvan nimeltä ”Dejavu” jossa mietteliäs mieshenkilö seisoo jäätyneen veden äärellä. Kuva on laadukkaasti rakennettu useammasta näkymästä ja synnyttää ajatuksia jostain tarinasta. ”Tästä syystä kuva voisi olla hyvin vaikka salapoliisiromaanin kansikuva”, raati totesi.  Kuvan on ottanut Viveca Rabehl.

Lisäksi raati – Tapio Kekkonen, Sandra Kantanen ja Harry Santamäki – palkitsi kolme kuvaa kunniamaininnalla, jotka palkittujen kuvien ohella tulostettiin ja asetettiin näyttelyyn. Harrastajille suunnattuun kilpailuun saapui lähes 100 kuvaa. ”Kuvien taso on selkeästi noussut ja ilahduttavasti kuvaajat ovat noudattaneet näyttelyn aihetta ”Ihminen rannalla”, toteaa Tapio Kekkonen,  tapahtuman perustaja ja vetäjä.