Kimmo Ohtonen

Kimmo Ohtonen on kirjailija ja toimittaja. Kimmon toimittajan ura alkoi vuonna 2005 Iso-Britanniasta, jossa hän työskenteli BBC:llä ja ITV:llä monien ajankohtais- ja dokumenttiohjelmien parissa. Monen antoisan työvuoden jälkeen Kimmossa heräsi kuitenkin kaipuu kotimaahan, Suomen luontoon ja rauhaan. Lopulta työtarjous Yleltä sinetöi päätöksen muuttoon syksyllä 2009.
Useimmat suomalaiset tuntevat Kimmon lukuisista luonto-ohjelmista sekä hyväntekeväisyystempauksista. Kimmo ui syksyllä 2012 Saimaan halki, ja onnistui keräämään lähes 300 000 euroa saimaannorpan suojeluun. Samalla Kimmo ui itsensä suomalaisten sydämiin, ja Norppauinti palkittiin Kultaisella Venlalla vuoden tv-tekona 2013.
Kimmon esikoiskirja Karhu Voimaeläin julkaistiin helmikuussa 2016. Tieto-Finlandia – ja Vuoden Luontokirja- sekä Bonnierin vuoden kirjaehdokkuudet ansainneessa sekä Lukija-Finlandian voittaneessa kirjassaan Kimmo heijastaa omaa elämäänsä sekä ihmisen suhdetta luontoon karhujen sielunmaiseman kautta. Kimmo on kirjoittanut yhteensä kaksi tietokirjaa.
Ikimaa – soturin tie on Kimmon ensimmäinen kaunokirjallinen teos.